Informació referent al COVID-19
logogremi17.jpg   Actualització permanent i dubtes dels instal·ladors

Són moltes les preguntes que teniu referent a les mesures preventives i laborals del nou COVID-19.

Sabeu que des del gremi i des de la Cecot, estem intentant respondre-les, però que no és gens fàcil, ja que el govern està revisant els protocols permanentment i per tal de gestionar tota la informació des d’un únic canal, la Cecot ha habilitat un enllaç a la seva pàgina web amb les últimes novetats que poden ser del vostre interès.  

 

ENLLAÇ DE CECOT, DECLARACIÓ RESPONSABLE TREBALLADORS D'ACTIVITATS ESSENCIALS

https://elink.clickdimensions.com/m/1/72521902/02-b20091-83369ee079b94d68a1b490237fc6512e/3/978/4f744a25-659f-45b4-9a05-9eb1baf6dba6 

 

ENLLAÇ DE CECOT, INFORMACIÓ COVID-19 (laboral, fiscal, RGPD,...):

https://serveis.cecot.org/Informacio-per-ambits/Darreres-Informacions-COVID-19/INFORMACIO-GENERAL-RECOMANACIONS

 

PREGUNTES SOBRE LES RESTRICCIONS D'ACTIVITATS PER LA COVID-19 A CATALUNYA:

http://web.gencat.cat/web/.content/2_REPORTATGES/coronavirus/mesures-generals/preguntes-frequents-restriccions.pdf?_cldee=Z3JlbWlAZ3JlaW50ZWMuY2F0&recipientid=contact-b6c973814bc9e2119a4c5ef3fc563a99-a797530df49243bda97002019736884d&esid=8ad42376-7d6a-ea11-aafe-000c29624151

 

APLICACIÓ  ConfinApp 

El Govern activa ConfinApp, una aplicació per gestionar les necessitats de la ciutadania durant el confinament i postconfinament.

ConfinApp, disponible al web confinapp.cat (i properament als markets de Google i Apple).

Per a més informació, cliqueu aquí.

 

CERTIFICAT AUTORRESPONSABILITAT COVID-19 

Per tal de garantir que trenqueu el confinament per una causa prevista a l'estat d'alarma, des d'avui 23/03/2020 els cossos de seguretat que us interceptin al carrer us poden demanar el certificat d'autorresponsabilitat. Aquest certificat, que no és obligatori, es pot imprimir o complimentar-lo al mòbil.  

Podeu accedir al certificat d'autorresponsabilitat clicant aquí.

Recordeu que aquest certificat d'autorresponsabilitat no eximeix de dur el certificat d'empresa si sou al carrer per motius laborals (trobareu el model a l'apartat "Consultes dels instal·ladors - Pel que fa a la mobilitat").

 

GESTIÓ DE RESIDUS COVID-19 

Podeu accedir a la informació clicant aquí

 

CONSULTES DELS INSTAL·LADORS:


Pel que fa a la pregunta de si els instal·ladors sou o no considerats com a primera necessitat:

Segons el punt 24 de la VERSIÓ 15/03/20, del document de Protecció Civil, “PREGUNTES SOBRE LES RESTRICCIONS D’ACTIVITATS PEL COVID-19 A CATALUNYA”, diu el següent:   24. Què es considera un servei essencial? Seguretat i emergències, salut, serveis penitenciaris, serveis socials i residencials, serveis funeraris, electricitat, aigua potable, aigües residuals, serveis de depuració d’aigües, combustibles, gas, telecomunicacions, residus urbans i industrials, residus sanitaris, subministraments sanitaris i de farmàcia, distribució alimentària humana i per a granges i centres d’animals, animals vius (transport i veterinaris) i escorxadors   Pel que fa als magatzems: Al ser considerats els instal·ladors un servei essencial, els magatzems podran vendre artícles, recanvis, etcètera, que siguin necessaris per a què l'instal·lador pugui exercir la seva activitat.  No serà el cas de la ferreteria (botiga de barri).    Pel que fa a la protecció de dades: L’Agència de Protecció de Dades ha emès una guia sobre el tractament de dades personals en la situació actual. Indica que el Reglament Europeu de Protecció de Dades estableix el tractament lícit de dades personals sense el consentiment dels afectats en casos excepcionals, com el control d’epidèmies i la seva propagació, la missió realitzada en interès públic, o els interessos vitals de l’interessat o altres persones físiques, així com el compliment d’una obligació legal (per a l’empresari en quant a la prevenció de riscos laborals del seu personal).

  

Pel que fa a la mobilitat: 

DE TREBALLADORS: La policia pot demanar als treballadors un certificat d'empresa per poder circular pel carrer i justificar el desplaçament al lloc de treball. (Aquest certificat no està validat per cap entitat, però de moment us pot servir) MODEL

VEHICLES: NO pot viatjar més d'UNA persona per vehicle. NO hi ha cap excepció, de moment. Només 1 instal·lador.

CERTIFICAT INSTAL·LADORS: Per a justificar el desplaçament davant dels cossos de seguretat, us recomanem que ompliu el certificat d'autorresponsabilitat clicant aquí I que, en cas de comprar material, porteu la factura/tiquet i/o el pressupost de la feina que heu de fer.

I per a identificar-vos com a instal·ladors oficials, ara és el moment de presentar el vostre CARNET GREMIAL!!  

RECORDEU QUE DAVANT D'AQUESTA SITUACIÓ D'ESTAT D'ALARMA, HEU DE SORTIR EL MENYS POSSIBLE DE CASA, ja que cada vegada que sortiu, teniu risc de contagi o de contagiar a d'altres persones. 

 

Pel que fa a les mesures de protecció i d'higiene dels instal·ladors:

No existeix cap protocol d'actuació concret per als instal·ladors. Feu servir els consells del Departament de Salut i el sentit comú en cada cas. 

Sobretot utilitzeu desinfectants hidroalcohòlics, guants, si teniu ulleres,...

En arribar a casa, a la mateixa porta traieu-vos tota la roba i sabates que podrien estar contaminades, netegeu-vos bé, sobretot les mans,... i renteu la roba a 60 graus o més.

Netegeu i desinfecteu molt bé les vostres eines de treball, vehicle, lloc de treball,...

No us oblideu de desinfectar els mòbils, telèfons fixos, mobiliari de l'oficina,...  

Distància mínima entre treballadors i amb els ususaris als centres de treball, cliqueu aquí per llegir la notícia de Cecot.

 

Pel que fa al contagi: 

Si algun dels treballadors té símptomes o es contagi,a ha de fer-ho saber al seu responsable el més ràpid possible.

Si sou autònoms i teniu símptomes o esteu contagiats, heu de parar l'activitat immediatament i posar-ho en coneixement de les autoritats sanitàries.

061  URGÈNCIES PER CORONAVIRUS I SANITÀRIES 
112 Emergències (si cal presència de policia, SEM o bombers 
012 Informació general no sanitària

 

 

Més informació referent al Coronavirus: 

https://web.gencat.cat/ca/coronavirus

 

https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/malalties-transmissibles-emergents-amb-potencial-alt-risc-/

    GREINTEC:

Així mateix, us informem que el gremi NO ATENDRÀ DE MANERA PRESENCIAL NI TELEFÒNICA des del 20/03/20 i fins nou avís i sí que ho farem per correu electrònic, en horari de 9 a 13 hores.

També tindrem disponible el telèfon de formació per a urgències, en horari de 13h a 18h, via whatsapp. 

 
INFORMACIÓ (atenció al soci/alumnes,...) Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la
TRAMITACIÓ (tramitació Nedgia, Indústria,...) Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la
FORMACIÓ (Cursos, alumnes, docents,...) Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la
 

TELÈFON FORMACIÓ: 640561724 

    Entre tots podrem fer front al COVID-19. Ànims!  
 
Següent >