Pla de xoc en el sector de l'energia
logogremi17.jpg

Pla de xoc per a la reactivació econòmica del sector de l'energia.

El Govern ha dissenyat un Pla de xoc en el sector de l’energia per tal d’aconseguir que la reactivació econòmica contribueixi a avançar cap a un nou model energètic més net, sostenible i democràtic. També pretén dinamitzar l’activitat d’alguns agents econòmics locals i de proximitat vinculats al sector (instal·ladors, enginyeries, fabricants nacionals d’equips propis de la transició energètica, auditors, etc.), que s’han vist molt afectats per l’aturada econòmica causada per la COVID-19.

El pla, impulsat pel departament d’Empresa i Coneixement, conté 23 mesures orientades a incentivar l’estalvi i l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables en el sector productiu, en l’edificació i en les administracions catalanes; a desenvolupar nous projectes innovadors vinculats al sector energètic; a activar la mobilitat sostenible i a fer més inclusiva i justa aquesta transició energètica.

 

El pla es concreta en 23 mesures, entre les que destaquen les següents:

·       Ajuts a l’adquisició de vehicles elèctrics i d’estacions de recàrrega vinculada al pla MOVES, dotada amb 10 M€.

 Ajuts per a inversions en eficiència energètica i energies renovables als edificis, amb un pressupost de 35 M€.

 Ajuts a les inversions en eficiència energètica a la indústria, amb un pressupost de 47,5 M€.

·       Línia de subvencions a la instal·lació d’equips d’energia solar tèrmica i solar fotovoltaica, dotada amb 10 M€.

·       Línia de participació en capital Innova Tech Energy, dotada amb 8,3 M€, per finançar i impulsar el creixement d’empreses innovadores relacionades amb la transició energètica.

·       Creació d’una plataforma tecnològica d’integració de tecnologies energètiques disruptives, a la qual es destinaran 3 M€.

Programa de creació d’oficines locals d’acompanyament a la inversió en eficiència i renovables i impuls als projectes que se’n derivin, amb una dotació prevista de 10 M€.

·        Llançament de la segona fase del Pla d’infraestructures de recàrrega del vehicle elèctric, que destinarà 5,8 M€ a incentivar la instal·lació de punts de recàrrega en aparcaments comunitaris, a fomentar l'electrificació del transport de "darrera milla" i a investigar l’ús de l’hidrogen en el transport.

·       Programa de descarbonització energètica al sector industrial, que destinarà 5 M€ a incentius per a l’ús de la biomassa i altres recursos bioenergètics per a usos tèrmics en la indústria.

·        Programa de creació d’oficines empresarials d’acompanyament a la inversió en eficiència i renovables i impuls als projectes que se’n derivin, amb una dotació prevista de 10 M€.

 
Trobareu més informació a:  https://web.gencat.cat/ca/detalls/article/pla-xoc-energia
 
 
< Anterior   SegŁent >