Història del Gremi

GREINTEC és el nom “comercial” o de “marca“ que des de l’any 2003 fa servir l’Associació Professional d’Empresaris d’Electricitat, Fontaneria, Gas, Sanejament i Afins de Terrassa i Comarca. L’esmentada Associació es va constituir com a tal, en assemblea presidida pel senyor Fèlix Sánchez Granada el dia catorze de desembre de mil nou-cents setanta-set, a la seu de “la Unió Comercial i Industrial de Terrassa”, ubicada en aquells moments al "raval de Jose Antonio núm. 2”.

Això, però, no vol dir que el nostre “Gremi”, com l’anomenem col•loquialment entre nosaltres, naixés en aquells moments, sinó, simplement, que a causa de les circumstàncies polítiques canviants a la transició, i en virtut de la Llei 19/1977 de l’u d’abril sobre regulació del dret d’associació sindical, adaptaven la nostra personalitat jurídica a les formes legals.

Anteriorment, i en temps del franquisme, el nostre Gremi formava part del sindicat del metall en el sindicat vertical d’afiliació obligatòria imposada pel govern de l’Estat i dins de la Unió Comercial de Terrassa.

Abans del franquisme, el nostre Gremi ja era un dels que formava part de la Unió Comercial, entitat d’afiliació voluntària, que va ser fundada el mil nou-cents dotze per agrupar els gremis de comerciants i industrials no tèxtils, ja que fins aleshores només existia a la ciutat de Terrassa l’agrupació d’empreses tèxtils, que, sota el nom d´“Institut Industrial” eren la representació patronal tèxtil terrassenca.
Així doncs, tal com hem dit abans, el dia catorze de desembre de mil nou-cents setanta-set es constitueix la nostra Associació Professional i, seguidament, el dia vint-i-sis de gener de mil nou-cents setanta-vuit es presenten els estatuts que l’han de regir a “la Oficina Delegada de Depósitos de Estatutos de Organizaciones Profesionales, dependiente del Ministerio de Relaciones Sindicales”.

Paral·lelament a l’actualització legislativa del nostre Gremi, la resta dels gremis integrants de la Unió Comercial i Industrial de Terrassa van fer exactament el mateix, i la mateixa Unió Comercial, a les dotze hores del dia vint-i-u de febrer de mil nou-cents setanta-vuit amb els seus representants reunits als locals de al "raval José Antonio núm. 2”, presidits pel Sr. Agustín Abad Ros i amb la presència del president del nostre Gremi, van constituir la nova Unió Comercial i Industrial de Terrassa com a Federació de Gremis.

Posteriorment, i veient que els temps eren canviants, cosa que feia que la representació patronal no fos del tot idònia a la ciutat, es van establir converses entre l’Institut Industrial i la Unió Comercial.

Aquestes converses culminaren en una reunió-assemblea el dia vint-i-quatre de gener de mil nou-cents setanta-nou als locals de l’Institut Industrial situats al seu edifici del carrer de Sant Pau, 6 i donaren com a resultat un document en el qual es prenien els acords necessaris per fusionar-se en una entitat de representació comuna, però que, al mateix temps els diferents gremis mantindrien llur pròpia personalitat jurídica amb la corresponent autonomia directiva i financera.

Aquest document fou signat pel Sr. Miquel Rambla Castells com a President de l’Institut Industrial de Terrassa, pel Sr. Agustín Abad Ros com a President de la Unió Comercial i Industrial de Terrassa i per dinou persones més com a presidents de dinou gremis integrants de la Unió Comercial, entre ells el President de l’Associació Professional d’Empresaris d’Electricitat , Fontaneria, Gas , Sanejament i Afins de Terrassa i Comarca.
Des de llavors, fins avui, i esperem que per molt temps, hem seguit plegats el mateix camí com a membres integrants de la Cecot, intentant defensar els drets i els interessos dels nostres associats al mateix temps que gràcies a la constant formació i l’assessorament que el Gremi dóna als empresaris, garantim als ciutadans que quan ho necessitin seran atesos per empreses legals, actuals i competents.

 
Formació Corredors d'Assegurances RISK Circutor Novelec Daunis

Cercador Google

Octubre 2019 Noviembre 2019 Diciembre 2019
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

 

 

Greintec

Associació professional d'empresaris d'electricitat, fontaneria, gas, sanejament i afins de Terrassa i comarca.
( Terrassa, Sant Cugat, Valldoreix, Olesa de Montserrat, Rubí, Ullastrell, Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls )