Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Barcelona - contaminació atmosfèrica
cecotnoticies.jpg

Restriccions de trànsit en l'àmbit de les Rondes de Barcelona en episodis de contaminació atmosfèrica. A partir de l'1 de desembre de 2017. 

Restriccions de trànsit en l’àmbit de les Rondes de Barcelona en episodis de contaminació atmosfèrica

L’Ajuntament de Barcelona, seguint l’acordat amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat de Catalunya posa en marxa a partir de l’1 de desembre el protocol d’episodis de contaminació atmosfèrica que inclou l’entrada en funcionament en aquesta mateixa data de la zona de baixes emissions de l’àmbit de Rondes de Barcelona (ZBE àmbit Rondes de Barcelona), que suposa restriccions en aquesta àrea per als vehicles més contaminants. Inicialment, a partir de l’1 de desembre de 2017, les restriccions s’aplicaran quan la Generalitat de Catalunya declari l’episodi de contaminació atmosfèrica per diòxid de nitrogen (NO2) (que es preveu que tenen lloc 2-3 vegades l’any), i, a partir de l’any 2020, de forma permanent.

Prèviament a la declaració d’episodi, en fase de preavís, ja s’iniciaran les primeres mesures per informar a la població i el mateix Ajuntament de Barcelona posarà en alerta als seus operatius interns.

La zona de baixes emissions és una àrea de 95 km2 que inclou tot el municipi de Barcelona (excepte la Zona Franca-Polígon industrial i el barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes), així com diversos àmbits dels municipis veïns limítrofs amb les rondes.

A partir de l’1 de desembre del 2017, en situació d’episodi de contaminació ambiental, els turismes que no disposin d’etiqueta ambiental de la DGT (Zero, Eco, C i B), no podran circular en aquesta zona de baixes emissions. Concretament, els vehicles afectats per aquesta restricció seran els turismes que corresponen als cotxes de benzina anteriors al 2000 (anteriors Euro 3) i els dièsel anteriors al 2006 (anteriors Euro 4).

Aquest any queden exempts els vehicles sense etiqueta següents: les motos, els camions, els autocars, els autobusos i les furgonetes Euro 1, Euro 2 i Euro 3. Els vehicles d’emergències, vehicles de persones amb mobilitat reduïda i serveis essencials podran circular sempre, independentment de la seva etiqueta de la DGT.

Les restriccions de trànsit s’estableixen de dilluns a divendres entre les 7.00 h i les 20.00 h des de l’endemà de la declaració fins al dia de declaració de final d’episodi. Per tant, mentre duri l’episodi, els vehicles esmentats només podran circular en la franja horària compresa entre les 20.00 h i les 6.59 h dels dies laborables i tots els caps de setmana i festius.Podreu trobar més informació al següent enllaç 
 
Per ampliar informació sobre aquest tema o qualsevol dubte estem a la vostra disposició.
Consulta a l'assessor

Assessorament en Medi ambientMarta CarmonaHores concertades
 
 
< Anterior   Següent >
Corredors d'Assegurances RISK Nedgia Novelec Circutor Daunis Aigües de Terrassa

Cercador Google

Febrer 2018 Març 2018 Abril 2018
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

 

 

Greintec

Associació professional d'empresaris d'electricitat, fontaneria, gas, sanejament i afins de Terrassa i comarca.
( Terrassa, Sant Cugat, Valldoreix, Olesa de Montserrat, Rubí­, Ullastrell, Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls )