Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Permeses de nou obres i reformes a finques habitades
 logogremi17.jpg Una nova ordre permet les obres i reformes en pisos o edificis habitats durant l'estat d'alarma 

 

Com ja sabeu, s'ha iniciat la “desescalada” de l'estat d'alarma per crisi sanitària, i és que el Gobierno va aprovar el 2 de maig l'Ordre SND/385/2020, de 2 de maig, per la qual es modifica l'Ordre SND/340/2020, de 12 d'abril, que suspenia determinades activitats relacionades amb obres d'intervenció en edificis existents.

 

Acaba la limitació a reparacions i manteniment

Així doncs, des del 4 de maig, es poden realitzar reformes i obres en pisos, habitatges, locals o altres zones delimitades de l'edifici no habitades o a les quals no tinguin accés els residents mentre durin les obres, sempre que es compleixin les condicions establertes en aquesta ordre.

També es permetrà l'accés a zones sectoritzades de l'edifici, per a la realització de les operacions puntuals de connexió amb les xarxes de serveis de l'edifici que siguin necessàries per a realitzar les obres.

 

Guia en matèria preventiva per a la tornada a les obres

A petició del Gobierno, els agents socials del sector de la construcció -la patronal, la Confederació Nacional de la Construcció (CNC), i els sindicats, CCOO de Construcció i Serveis, i la Federació d'Indústria, Construcció i Agro de la UGT (UGT-FICA)-, han acordat una Guia d'actuació que té com a objectiu establir una sèrie de recomanacions d'aplicació de mesures preventives en les obres de construcció a causa de la pandèmia de COVID-19.

La Guia és aplicable en tots els centres de treball temporals o mòbils, és a dir, en les obres, i per a totes les persones que actuïn en els diferents llocs de treball o en les instal·lacions d'aquests centres: treballadors, subcontractats, autònoms, proveïdors i qualsevol altre que es trobi en aquestes instal·lacions.

El document contempla mesures de reforç en la prevenció de riscos laborals, des del desplaçament dels treballadors a les obres, fins a la seva sortida. Es refereix, per exemple, a mesures de tipus organitzatiu, com poden ser els accessos per torns, la jornada continuada, les pauses i descansos, o el reforç de les mesures d'higiene.

I, d'altra banda, estableix recomanacions quant a les mesures de protecció personal dels treballadors, com la distància de seguretat, l'ús generalitzat de guants o el de proteccions respiratòries en tasques que requereixin que dues persones treballin a menys de dos metres, d'acord amb els procediments establerts pel Ministerio de Sanidad.

La Guia ha estat publicada per la Fundació Laboral en el seu portal especialitzat en matèria preventiva, Línia Prevenció. En ell ha habilitat una secció específica amb divers material gràfic -cartells i infografies- amb les principals recomanacions recollides en la citada Guia, perquè els treballadors i empreses del sector es protegeixin i evitin els riscos derivats del coronavirus. Si voleu accedir-hi cliqueu aquí.

 

Article extret de Caloryfrio

 
Següent >
Formació Corredors d'Assegurances RISK Novelec Circutor Daunis

Cercador Google

Juny 2020 Juliol 2020
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

 

 

Greintec

Associació professional d'empresaris d'electricitat, fontaneria, gas, sanejament i afins de Terrassa i comarca.
( Terrassa, Sant Cugat, Valldoreix, Olesa de Montserrat, Rubí­, Ullastrell, Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls )